16 Eylül 2015 Çarşamba

Pırasalı Kiş

Malzemeler:

1.5 - 2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu
125 gr. Yumuşak Margarin
1/2 Çay Bardağı Beyaz Peynir
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
2 Yumurta
500 gr. Pırasa
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Tuz,
1/2 Çay Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Yapılışı:

1.5 - 2 su bardağı unu 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin.125 gr. Yumuşak margarin, 1/2 çay bardağı beyaz peynir rendesi ve 1 yumurta ilave edip yoğurun. Hamurun 2/3'ünü 24 cm çapındaki yağlanmış kalıbın tabanına yayın. Kalan hamurla kalıbın kenarlarına 4 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Çatal ile 8 - 10 yerinden delin, 160 C derecedeki fırında 10 - 15 dk. Pişirin ve soğutun. 500 gr. Pırasayı ince kıyın. 1 su bardağı beyaz peynir rendesi, 1 çay kaşığı karabiber, yarımşar çay kaşığı pul biber ve tuz, 1 yumurta, 1/2 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın, kiş tabanının üzerine yayın ve 30 - 35 dk. Pişirin. Pişirmenin son 5 dk. Sında üzerine 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi serpin. Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder