Malzemeler:
300 gr. Yoğurt
250 gr. Çilek Püresi
250 gr. Çilek
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
100 gr. Labne peyniri
1 Paket Şekerli Vanilin
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Yemek Kaşığı Bal
1 Çay Bardağı İri Kıyılmış Ceviz İçi
Yapılışı:
300 gr. Yoğurdu süzgüye alıp suyunun iyice süzülmesi için 1 saat bekletin. 250 gr. Çilek püresini 2 yemek kaşığı toz şeker ile orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında 3 - 4 dk. Daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Süzülen yoğurdu derin bir kaba alın ve çatal yardımı ile iyice çırpın.Üzerine 100 gr. Labne peyniri, 1 paket şekerli vanilin, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip çatal ile iyice çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı, aralara 250 gr. Küp şeklinde doğranmış çilek, hazırladığınız çilek püresi ve 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi koyarak kuplara paylaştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder